Coaching & talentbegeleiding

Op school | online | thuis

Begeleiding

EducatiQ begeleidt jongeren, hun ouders, jongvolwassenen, scholen en andere betrokkenen die uitdagingen ervaren op het gebied van (hoog)begaafdheid. Deze uitdagingen kunnen vele vormen aannemen. Het kan zijn dat je weinig of geen motivatie voor school of voor je studie hebt, het plannen en/of organiseren lukt maar niet, je weet niet waar je moet beginnen. Je bent een meester in uitstellen of je vindt het juist moeilijk om dingen af te maken. Anderen zijn weer zo perfectionistisch dat hetgeen wat je doet nooit goed genoeg voelt, hierdoor kun je faalangstig worden of al zijn en hierdoor heb je misschien wel black-outs tijdens toetsen, examens en/of presentaties. Je haalt slechte cijfers of cijfers beneden jouw kunnen. Je kunt je ook angstig of depressief voelen doordat jij de wereld niet begrijpt of denkt dat de wereld jou niet begrijpt. Je hoofd zit vol met duizenden gedachten, je stopt maar niet met denken, het is een chaos in je hoofd. Je komt maar moeilijk in slaap waardoor je de volgende dag weer niet uitgerust bent voor hetgeen wat er te doen staat. En dan die prikkels: geluiden, geuren en andere mensen, van die kleine dingen waardoor je constant afgeleid bent. Je leest dit en je denkt: ,,Ja, dat ben ik!” Misschien herken je jezelf in een aantal van de bovengenoemde dingen of zelfs in allemaal. Weet je dat we hieraan kunnen werken? EducatiQ helpt je om inzicht te krijgen in jezelf en om meer controle te krijgen over jouw leven. Je leert om te gaan met de uitdagingen die (hoog)begaafdheid met zich meebrengt en je talent(en) tot uiting te brengen. In de begeleiding ga ik van de persoon uit, niet ieder mens heeft hetzelfde nodig. Samen gaan we kijken wat het beste is voor jou en wat jij nodig hebt.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met EducatiQ voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 25 minuten, dit gesprek kan ook telefonisch plaatsvinden.

Ouders en verzorgers

Afhankelijk van de situatie kan het voor jongeren en hun ouder(s) en of verzorger(s) fijn zijn als deze bij de begeleiding betrokken worden. Ouders zijn ervaringsdeskundigen en weten vaak wat hun dochter/zoon nodig heeft. EducatiQ geeft tips & tricks en begeleiding zodat alle partijen met de neuzen dezelfde kant op staan. Begeleiding van een persoon helpt, het helpt nog meer wanneer de omgeving op de hoogte is van wat er gebeurt en wat de doelen zijn. Ik betrek ouders en/of verzorgers graag bij de bedeleiding. Niet alleen de jongere werkt aan zichzelf, de omgeving werkt mee. In overleg met de jongere en haar/zijn de ouders(s)/verzorger(s) wordt een concreet plan van aanpak gemaakt.

Bent u ouder/verzorger van een hoogbegaafde jongere en heeft u hier vragen over of worstelt u hier thuis mee? EducatiQ biedt ook ouderbegeleiding. Dit kan eenmalig zijn waarbij ik u tips &tricks geef, een traject op maat behoort ook tot de mogelijkheden. U kunt altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

School

Een groot gedeelte van het leven van een jongere of jongvolwassene speelt zich af op school/opleiding, daarom betrekt EducatiQ bij voorkeur ook school bij de begeleiding van een jongere/jongvolwassene. Ik neem contact op met je mentor/studiebegeleider of de zorgcoördinator om de begeleiding en de doelen te bespreken. Daarnaast adviseert en of bemiddelt EducatiQ over wat jij nodig hebt op school/opleiding. EducatiQ neemt op afgesproken tijden contact op om de voortgang te bespreken.

Bent u werkzaam bij een onderwijsinstelling en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor de begeleiding van een of meerdere hoog(begaafde) leerlingen/studenten, neem dan vrijblijvend contact op of bekijk het aanbod voor scholen.